<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vaticaanse diplomaat bij VN hekelt ‘barbaarse daden’ tegen kinderen in conflictsituaties

KN Redactie 4 augustus 2016
image
Twee Syrische kinderen in een verwoest huis in Aleppo. (Foto: AP)

De Vaticaanse vertegenwoordiger bij de VN heeft het geweld tegen kinderen gehekeld.

Aartsbisschop Bernardito Auza deed dit tijdens een vergadering van de VN-Veiligheidsraad over het onderwerp.

‘Totale verachting humanitair recht’

“Nooit in het recente geheugen werden zoveel kinderen onderworpen aan zulk een gewelddadige brutaliteit: kinderen worden gebruikt als soldaten, plegers van zelfmoordaanslagen, seksslaven en vervangbare verzamelaars van informatie in de gevaarlijkste militaire operaties”, aldus mgr. Auza.

“De doelbewuste vernietiging van hun scholen en ziekenhuizen in totale verachting van internationaal humanitair recht is een oorlogsstrategie geworden. Deze misdaden moeten in de sterkst mogelijke bewoordingen veroordeeld worden”, ging hij verder.

‘Barbaarse daden’

De aartsbisschop concludeerde: “De verplichting een einde te maken aan de barbaarse daden tegen kinderen die in gewapende conflicten verstrikt raken, rust op ieder van ons. Op een bijzondere manier rust die op deze Raad, als ze alle staten oproept sterkere maatregelen uit te vaardigen en te implementeren voor het beschermen van kinderen in gewapende conflicten, en als ze waarborgt dat VN-vredesoperaties zich strikt houden aan alle wetten en maatregelen op dit vlak.” (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.