<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Volgende synode gaat over ‘jongeren, geloof en onderscheiding roeping’

KN Redactie 6 oktober 2016
image
Tijdens de Wereldjongerendagen van Krakau toonden grote aantallen jongeren hun gelovig enthousiasme. (Foto: Selina De Maeyer)

De volgende gewone bisschoppensynode gaat over ‘De jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Dat heeft het Vaticaan vandaag bekendgemaakt.

De volgende bijeenkomst van bisschoppen van over de hele wereld vindt in oktober 2018 plaats in Rome.

‘Pastorale zorg van de Kerk voor de jongeren’

Het thema is, meldt de Vaticaanse persdienst in een verklaring, “een uitdrukking van de pastorale zorg van de Kerk voor de jongeren” en hangt samen “met hetgeen naar voren kwam in de recente synodes over het gezin en de inhoud van post-synodale apostolische exhortatie Amoris Laetitia”.

‘Het plan voor hun leven ontdekken’

De komende synode “heeft als doel de jongeren te begeleiden op hun existentiële weg richting volwassenheid, opdat ze, door middel van een proces van onderscheiding, het plan voor hun leven kunnen ontdekken en dit met vreugde kunnen realiseren, door zich open te stellen voor de ontmoeting met God en met de mensen en actief deel te nemen aan de opbouw van de Kerk en de samenleving”. (VI)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.