<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Mensen volgen de kruiswegmeditaties van paus Franciscus op het Sint-Pietersplein, 2 april 2021. Foto: CNS photo - Guglielmo Mangiapane, Reuters
In beeld

Via Crucis tussen de fakkels op het Sint-Pietersplein

Carol Glatz - CNS 2 april 2021

Voor het tweede jaar op rij leidde paus Franciscus de Kruisweg vanaf het Sint-Pietersplein in plaats van het Colosseum in Rome vanwege de aanhoudende coronapandemie.

Fakkels stippelden een lang pad uit dat kronkelde vanaf het toneel voor de Sint-Pietersbasiliek en naar het plein leidde, rond de oude Egyptische obelisk in het midden. Leden van het Vaticaanse koor lieten de plechtige gebeden en hymnen horen tijdens de nachtelijke ceremonie op 2 april.

image
Foto: CNS photo - Paul Haring

Beperkt aantal mensen

Jonge verkenners, tieners en kinderen met hun verzorgers droegen lange fakkels omhoog en droegen om beurten een houten kruis rond de obelisk en naar de paus, die op het podium zat.

[BEELDGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te bladeren] Foto's: CNS photo - Reuters

Een beperkt aantal mensen, onder wie kardinalen en leden van de curie, zat buiten aan weerszijden van het podium. Ongeveer 70 van de genodigden vertegenwoordigden de meer dan 500 jongeren die aan de reflecties hebben bijgedragen.

Knuffel voor de kinderen

Hoewel het programma dat het Vaticaan vóór het evenement had uitgebracht, vermeldde dat paus Franciscus de aanwezigen zou toespreken, beëindigde de paus de gebedsdienst met een zegen. Vervolgens begroette hij een kleine jongen die naar het podium was geklommen. Daarna volgden nog drie kleine kinderen, die een knuffel of een vriendelijk schouderklopje kregen.

image
Foto: CNS photo - Guglielmo Mangiapane, Reuters

Hij begroette ook nog een kleine groep kinderen met hun verzorgers en twee jonge fakkeldragers toen hij wegging via de basiliek.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.