fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vlaamse priester Andy Penne grijpt Pokémon-hype aan voor evangelisatie

KN Redactie 3 augustus 2016
image
Pastoor Andy Penne verbindt in het filmpje de Pokémon-hype met het Evangelie. (Screenshot: YouTube.com)

[FILMPJE] De Vlaamse priester Andy Penne heeft de Belgische media gehaald met een filmpje waarin hij de Pokémon-hype verbindt met het Evangelie.

De pastoor van Galmaarden en Tollembeek plaatst regelmatig filmpjes op zijn YouTube-kanaal waarin hij het geloof onder de aandacht brengt.

‘De weg die God ons toont’

In een recent filmpje verbindt de priester Pokémon met het verhaal over Jezus en de rijke jongeling, die wel het eeuwig leven wilde verwerven maar niet de stap kon zetten om al zijn bezit te verkopen en de opbrengst weg te geven.

Wie gelukkig wil zijn, stelt Penne, moet soms heldere keuzes die niet evident zijn. Daartoe moeten mensen gebruik maken van “de concrete weg die God ons toont”.

‘Succes verzekerd’

Daarom roept Penne zijn kijkers op om “het plan dat God koestert om je gelukkig te maken en het eeuwig leven te schenken te downloaden op je levenscomputer om op die manier op pad te kunnen gaan met het woord van Jezus”.

Zo, legt hij uit, kan Christus je laten zien “welke monsters er nog moeten gevangen, vernietigd of getraind worden”. Hij moedigt zijn toehoorders aan: “Ga aan de slag ermee, succes verzekerd.”

Affiche op deur kerk Tollembeek

Penne kwam in aanraking met Pokémon via jongeren die hij het spel zag spelen. Hij heeft inmiddels een affiche opgehangen op de deur van zijn kerk in Tollembeek, waarop hij spelers welkom heet in de kerk: “Pokémon figuren zul je hier niet vinden… maar misschien wel Christus!”

Andy Penne is ook in Nederland geen onbekende. Hij studeerde aan het seminarie van het bisdom Den Bosch en werkte een aantal jaren in dat bisdom voor hij terugkeerde naar zijn vaderland. (hln.be)