<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vlaming Jos Wouters nieuwe generaal abt norbertijnen

KN Redactie 27 juli 2018
image
Jos Wouters o.praem. is de nieuwe generaal abt van de wereldwijde norbertijnen. (Foto: Ramon Mangold)

De Vlaamse pater Jos Wouters is verkozen tot generaal abt van de wereldwijde norbertijnen.

Dat gebeurde dinsdag tijdens het generaal kapittel van de orde. Daarvoor waren honderdtwintig oversten van de norbertijnen en norbertinessen bijeengekomen in Kerkrade.

Voormalig abt van Averbode

Tot begin dit jaar was Wouters nog abt van de abdij van Averbode, een functie die hij twaalf jaar lang vervulde.

De Konferentie Nederlandse Religieuzen omschrijft Wouters als iemand die niet alleen een grote pastorale ervaring heeft, maar ook ervaring heeft met het aansturen van een grote organisatie.

Generalaat in Rome

Wouters volgt als generaal abt Thomas Händgratinger op, die vanwege zijn leeftijd het ambt moest neerleggen. Jos Wouters zal gaan werken vanuit het generalaat van de norbertijnen in Rome.

De norbertijnenorde – officieel de reguliere kanunniken van de orde van Prémontré – werd in 1121 gesticht door de heilige Norbertus van Xanten. (KNR/VRT)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.