<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: ‘vluchtelingen zijn geen cijfers, maar mensen met namen en verhalen’

KN Redactie 16 april 2016
image
Vluchtelingen en migranten op het Griekse eiland Lesbos verwelkomen paus Franciscus. (Foto: AP)

Paus Franciscus bezoekt vandaag het Griekse eiland Lesbos om de aandacht te vestigen op de migranten- en vluchtelingenproblematiek en zijn solidariteit met hen te betonen.

Voor zijn vertrek naar Lesbos twitterde de paus: “Vluchtelingen zijn geen cijfers, maar mensen met gezichten, namen en verhalen, en moeten als zodanig behandeld worden”.

De tweet is inmiddels ruim 9.500 keer geretweet en meer dan 15.000 keer geliked.

Patriarch en aartsbisschop

Na zijn landing op Lesbos werd de paus ontvangen door de Griekse premier Alexis Tsipras.

De paus bezocht samen met de orthodoxe patriarch van Constantinopel Bartholomaios en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop van Athene Ieronymus II het vluchtelingenkamp Mòria, waar circa 2500 vluchtelingen en migranten worden opgevangen. (KN/RV)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.