<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vluchtelingenbaby gedoopt op reddingsboot

KN Redactie 31 augustus 2016
image
De Italiaanse kustwacht redt met regelmaat bootvluchtelingen op zee (Foto: AP)

Een drie maanden oud meisje is gedoopt aan boord van het Italiaanse fregat dat haar uit zee redde.

Noa Mary was samen met haar moeder een van de vele bootvluchtelingen die maandag uit zee werden gered door de Italiaanse kustwacht. Ze probeerden vanuit Libië Europa te bereiken.

Doop op zee

Het meisje en haar moeder belandden samen met ruim 1100 andere vluchtelingen aan boord van een fregat van de Italiaanse kustwacht. Aan boord was op dat moment ook Don Vincenzo Caiazzo die als kapelaan verbonden is aan de Italiaanse marine.

Toen de katholieke moeder van Noa Mary hoorde van zijn aanwezigheid, vroeg ze Don Vincenzo om haar kindje te dopen. De kapelaan gaf direct gehoor aan haar verzoek en doopte Noa Mary terwijl het fregat onderweg was naar de Siciliaanse havenplaats Messina.

Peter en meter

Naast de kapelaan, Noa Mary en haar moeder, was ook een deel van de bemanning aanwezig bij de doop. Als peter en meter van het kleine meisje werden twee bemanningsleden aangewezen, namelijk admiraal Albero Maffeis en Ottavia Balbi, medisch adviseur van het fregat. (KN/Avvenire)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.