fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

VS: 12 december gebedsdag migranten

KN Redactie 7 december 2016
image
De Amerikaanse bisschoppen roepen op tot gebed voor migrantengezinnen, zoals dit gezin uit Guatemala dat in Memphis woont (Foto: AP)

Bisdommen in de Verenigde Staten zullen op 12 december, het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, speciaal bidden voor migrantengezinnen in het land.

De Amerikaanse bisschoppen hebben maandag 12 december aangemerkt als een dag van gebed en solidariteit met migrantengezinnen in heel het land.

Donald Trump

Dit naar aanleiding van de zorgen die er onder migranten in Amerika leven sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. De aankomend president van de VS heeft zich tijdens zijn campagne scherp uitgelaten over migranten in zijn land.

“Zo veel gezinnen vragen zich af hoe de veranderingen in de immigratiepolitiek voor hen zullen uitpakken”, zegt aartsbisschop José Gomez van Los Angeles over het initiatief.

Pleitbezorger

Gomez is vicepresident van de Amerikaanse bisschoppenconferentie en zegt dat de bisschoppen met deze gebedsdag de migranten willen laten weten dat “de Kerk ze nabij is, voor hen bidt en de ontwikkelingen op diocesaan, regionaal en nationaal niveau actief in de gaten houdt om een effectief pleitbezorger voor hen te kunnen zijn.” (KN/CC)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21