<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Waarom Israël alle westerse landen inhaalt: genoeg kinderen

KN Redactie 2 augustus 2016
image
(beeld: YouTube)

Er is maar één westers en rijk land, aldus de Wall Street Journal, waar nog genoeg kinderen geboren worden: Israël.

Het fenomeen wordt “het wonder van de democratie in oorlog” genoemd. Deze ontwikkeling verbluft en zou een denkimpuls voor de Europese volkeren moeten zijn. Volgens de jongste cijfers van de Israëlische overheid is het aantal geboortes sinds 1995 en 2013 met 65 procent toegenomen. Met andere woorden: in 2013 werden er tweederde zoveel Israëlische Joden geboren als in 1995.

Wurgend

Israël kan een hele rij records laten zien en aarzelt ook niet dat te doen. Het bruto binnenlands product beleefde in de afgelopen dertig jaar een groei van 900 procent. De belastingdruk die in West-Europa op het werkwillige deel van de bevolking dat de staat draagt een wurgende uitwerking heeft, liep in Israël terug van 45 naar 32 procent. De export nam in dezelfde tijd toe met 860 procent. Dertig jaar geleden had Israël geen eigen energiebronnen. Nu dekt het 38 procent van de eigen behoefte zelf. Dertig jaar geleden waren er nog geen ontziltingsinstallaties. Nu haalt Israël meer dan veertig procent van de drinkwaterbehoefte uit de eigen ontziltingsinstallaties. En beide percentages worden alleen maar groter.

Zionistische propaganda

Volgens The Economist komt Israël tussen alle landen van de wereld waar het in 2030 goed leven is nog voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Japan. Of zou dit allemaal ‘zionistische propaganda’ zijn, vraagt de website Katholisches.info zich af in een uitgebreide analyse: “Kan zijn, maar enquêtes laten zien dat Israëlische joden in vergelijking met de mensen in andere westerse staten ‘tevredener’ en ‘gelukkiger’ zijn.” (KN/Katholisches.info)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.