<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Wat weten christenen over embryo-onderzoek?

KN Redactie 24 januari 2019
image

Erachter komen wat christenen eigenlijk weten over onderzoek met embryo’s. Dat is het doel van de kennismeting die de NPV, het Lindeboom Instituut en het Reformatorisch Dagblad donderdag lanceren.

“Een actueel, maar ook een beladen onderwerp,” vertelt Diederik van Dijk, directeur van pro-life organisatie NPV. “Wetenschappers willen ook in Nederland bakens verzetten, bijvoorbeeld door embryo’s speciaal te kweken voor onderzoek. We zijn benieuwd wat christenen daarover weten.”

Bewustwording en bezinning

Bewustwording en bezinning op de ontwikkelingen in onderzoek met embryo’s zijn broodnodig, vindt Sander Luitwieler, directeur van het Lindeboom Instituut. Er zijn immers “allerlei medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen rond het levensbegin.”

Het wetenschappelijke studiecentrum dat zich bezighoudt met ethische kwesties wilde daarom samen met de NPV en het Reformatorisch Dagblad een kennismeting uitzetten.

Resultaten

Het kennisonderzoek wordt overigens niet alleen gehouden onder christenen, maar ook uitgezet onder een brede groep van de Nederlandse bevolking. Het onderzoek sluit aan bij actuele ontwikkelingen rond het menselijke embryo: wetenschappelijk onderzoek met embryo’s, aanpassingen van het DNA in de embryonale fase en embryoselectie.

De onderzoeksresultaten worden in het voorjaar van 2019 verwacht. De uitkomsten worden gebruikt voor het vergroten van de bewustwording over embryo-onderzoek en in het maatschappelijk debat over onderzoek met embryo’s en het ingrijpen in het DNA van mensen.

Deelnemen?

Wie mee wil doen aan het onderzoek, kan dat doen via de links van de NPV, het Lindeboom Instituut en het Reformatorisch Dagblad.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.