<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

‘Ben je er klaar voor?’ Iedereen is missionaris, zegt paus aan begin missiemaand

Catholic News Service 1 oktober 2021
image
Elke christen is geroepen om missionaris te zijn, zei paus Franciscus in de videoboodschap aan het begin van de missiemaand oktober. Foto: CNS screenshot - Pauselijke Gebedsnetwerk, via YouTube

Alle christenen zijn geroepen om missionarissen te zijn. Dit betekent op het meest basale niveau dat je op zo’n manier leeft dat andere mensen je vragen wat jouw liefde en bezorgdheid motiveert, zei paus Franciscus.

“Jezus vraagt ons allemaal, en ook jou, om missionaire leerlingen te zijn. Ben je er klaar voor?”, vraagt de paus in een video die het begin van oktober als missiemaand markeert.

De missiemaand is een jaarlijks terugkerende viering op de kerkelijke kalender. De Wereldmissiezondag valt dit jaar op 24 oktober.

Het dagelijks leven

De gebedsintentie van de paus voor de maand oktober is toepasselijk: “We bidden dat elke gedoopte persoon mag deelnemen aan de evangelisatie, beschikbaar is voor de missie, door getuige te zijn van een leven dat de smaak van het Evangelie heeft.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Om een missionaris te zijn, zei de paus in de video, “is het voldoende om beschikbaar te zijn om zijn oproep te beantwoorden en om verenigd met de Heer te leven in de meest gewone dagelijkse dingen – werk, andere mensen ontmoeten, onze dagelijkse plichten, de toevallige gebeurtenissen van elke dag – terwijl we ons altijd laten leiden door de Heilige Geest”.

“We bidden dat elke gedoopte getuige is van een leven dat de smaak van het Evangelie heeft”
- Paus Franciscus

De manier waarop een christen leeft, zou bij anderen bewondering moeten opwekken, zei hij. Dan zullen ze vragen: “Hoe is het mogelijk dat deze persoon zo is?” of “Wat is de bron van de liefde waarmee deze persoon iedereen behandelt – de vriendelijkheid en het goede humeur?”

Evangelisatie of missionaire activiteit gaat niet over het dwingen of afdwingen, zei hij. “Missie is gebaseerd op een ontmoeting tussen mensen, op het getuigenis van mannen en vrouwen die zeggen: ‘Ik ken Jezus, en ik zou graag willen dat jij Hem ook kent.'”

https://www.kn.nl/donaties/

De maandelijkse gebedsintentie en de video van de paus waarin hij uitleg geeft, worden verspreid door het wereldwijde gebedsnetwerk van de paus.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.