fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Italiaanse bisschoppen roepen op tot wereldwijd rozenkransgebed vanavond

Sanne Gerrits 19 maart 2020
image
Paus Franciscus bidt de rozenkrans op een foto uit 2018 CNS photo/Vatican Media

De Italiaanse bisschoppen roepen iedereen op, vanavond de rozenkrans te bidden tegen de coronapandemie. Vanuit de hele wereld hebben bisschoppen met instemming op het voorstel gereageerd.

Alle gezinnen, alle gelovigen, iedere religieuze gemeenschap wordt gevraagd om 21.00 uur de geheimen van het Licht te bidden. Mensen worden opgeroepen om daarnaast een kleine witte doek of een brandende kaars voor het raam te plaatsen, als symbool voor de hoop en het licht van het geloof.

Geestelijk verenigd

De patriarch van de Chaldeeuws-katholieke Kerk, kardinaal Louis Raphael Sako heeft laten weten zich te verenigen met het gebed. Ook vele bisschoppenconferenties, waaronder als eerste de Oost-Europese Kerken, hebben laten weten nabij te zijn.

Smeekbede

“Vanuit onze huizen zullen de kinderen hun smeekbedes tot de Vader richten, zodat de Heer, goed en genadig, de kracht van de Geest mag geven aan de dokters en het medisch personeel, de onderzoekers mag verlichten, de leiders mag leiden, de lichamen van ouderen en kinderen mag versterken, de angst mag verdrijven, en iedereen, vooral de zieken, de troost mag geven van zijn zoon Jezus,” zei kardinaal Gualtiero Basetti, voorzitter van de Italiaanse bisschoppen.

Het gebed zal via TV2000 te zien zijn.

Aanmoediging paus

Aan het einde van zijn audiëntie, moedigde paus Franciscus gisteren de mensen aan, mee te doen met het rozenkransgebed op 19 maart, feestdag van Sint Jozef.

“In leven, in werk, in de familie, in vreugde en verdriet,” zei de paus, “Sint Jozef zocht altijd naar de Heer, die hij liefhad. De Schrift prijst hem door hem een rechtvaardige en wijze man te noemen. “Vraag hem altijd, vooral in moeilijke tijden, en vertrouw je leven aan deze grote heilige toe.”

Bronnen: Fides, Catholic News Service