<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Kardinaal Parolin lanceert katholieke app voor militairen

Junno Arocho Esteves - CNS 17 mei 2022
image
Still uit de videoboodschap van kardinaal Parolin aan militairen, waarbij hij de app Catholic Military Connect officieel lanceerde. Foto: CNS - Twitteren met God

Kardinaal Pietro Parolin, de Vaticaanse staatssecretaris, moedigt militairen aan om een nieuwe app te downloaden voor ‘geestelijke eerste hulp’ in tijden van oorlog en onzekerheid.

In een videoboodschap aan militairen in actieve dienst en veteranen die op 13 mei een jaarlijkse militaire bedevaart in Lourdes bijwoonden, zei kardinaal Parolin dat de Catholic Military Connect-app een nuttig instrument is dat “je zal vergezellen op je geloofsreis”.

‘Groeien in vriendschap met Christus’

“Ik geloof dat de app enorm nuttig zal zijn voor alle militairen en in het bijzonder voor jonge mannen en vrouwen die in deze belangrijke sector van publieke dienstbaarheid willen groeien in persoonlijke vriendschap met Jezus Christus en in het begrip en de waardering van de schoonheid en rijkdom van ons katholieke geloof”, zei hij.

De app, die gratis verkrijgbaar is via Google Play en de Apple App store, is ontwikkeld door het Apostolat Militaire International, een organisatie die zich inzet voor de bevordering van christelijke waarden binnen de krijgsmacht, en Twitteren met God, een initiatief (van de Nederlandse priester Michel Remery, red.) dat gebruikers informeert over vragen over het geloof.

Geestelijke eerste hulp

De Catholic Military Connect-app biedt gemakkelijke toegang tot “antwoorden op militaire vragen, gebeden voor de militairen, getuigenissen, inspirerende citaten en geestelijke eerste hulp”, aldus een persbericht.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

In zijn boodschap aan de militaire pelgrims bracht kardinaal Parolin de groeten over van paus Franciscus “die vaak heeft gesproken over de waardigheid en het belang van de militaire diensten voor de bevordering van de zaak van de vrede.”

‘Tragedie van de oorlog’

“Uw vitale rol in het bevorderen van de vrede, vrijheid en het algemeen welzijn is de afgelopen weken des te duidelijker geworden, zelfs te midden van de tragedie van de oorlog, in de rol die u hebt gespeeld in de grootschalige planning en verstrekking van humanitaire hulp aan zo veel van onze ontheemde en lijdende broeders en zusters”, voegde Parolin eraan toe.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.