fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Paus benoemt nieuwe gezant voor Israël en Palestina

KN Redactie 4 juni 2021
image
Paus Franciscus met de Filipijnse aartsbisschop Adolfo Tito Yllana in 2015. Foto: CNS Photo -L'Osservatore Romano

Paus Franciscus heeft de Filipijnse aartsbisschop Adolfo Tito Yllana benoemd tot apostolisch nuntius voor Israël en Cyprus en tot apostolisch afgevaardigde voor in Jeruzalem en Palestina.

Het Vaticaan maakte op 3 juni de benoeming van de 73-jarige aartsbisschop bekend. Hij volgt aartsbisschop Leopoldo Girelli op, die afgelopen maart tot apostolisch nuntius van India werd benoemd.

Vier continenten

Sinds 1984 is Yllana al werkzaam als diplomaat van het Vaticaan. In totaal vertegenwoordigde Yllana het Vaticaan op vier continenten: Afrika, Azië, Europa en Oceanië. Voor deze benoeming was de diplomaat nuntius in Papoea-Nieuw-Guinea, Salomonseilanden, Pakistan, Congo, en sinds 2015 in Australië. Nu wordt hij door paus Franciscus op een belangrijke missie in het Heilige Land gestuurd.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

(Bronnen: Catholic News Service en Vatican News)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.