fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Paus geeft startsein voor vredesactie Syrië

KN Redactie 4 december 2018
image
(Foto: CNS)

Met het aansteken van een kaars heeft paus Franciscus het startsein gegeven aan de kerstcampagne van Kerk in Nood. De afgelopen dagen staken ruim 50.000 kinderen in Syrië een kaars aan voor vrede.

De paus stak zondag aan het einde van het angelusgebed symbolisch een kaars aan om gebed en steun voor de bevolking van Syrië te vragen. In de afgelopen dagen hebben meer dan 50.000 kinderen van verschillende religies meegedaan aan de campagne, meldt de internationale katholieke stichting Kerk in Nood (ACN), die de actie organiseerde.

Zwaarst getroffen

De meesten kinderen zijn afkomstig uit de Syrische steden die het zwaarst door de oorlog zijn getroffen. De kinderen hebben samen gebeden en kaarsen gedecoreerd met symbolen van vrede. Met de campagne roept Kerk in Nood mensen over de hele wereld op “om de kreet van vrede van de kinderen uit Syrië beantwoorden door een kaars aan te steken, zoals de Heilige Vader vandaag deed”.

De kaars die de paus zondag aanstak, werd gedecoreerd door een Syrische vakman uit Damascus. Daarop staan foto’s van veertig kinderen, de meesten uit Aleppo, samen met het logo van de campagne en de boodschap “Peace for the Children of Syria 2018”.

Noodhulp

Het is niet de eerste keer dat de katholieke hulporganisatie zich inzet voor Syrische kinderen. In 2016 deed Kerk in Nood reeds een beroep op het Europees Parlement via een live-verbinding met de kinderen in Syrië waarin zij hun verlangen naar vrede uitdrukten.

Ook biedt de organisatie noodhulp in Syrië.  Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de kinderen in de vorm van voedselpakketten, medicijnen, melkpoeder voor baby’s, geestelijke en psychologische steun voor getraumatiseerde kinderen, schoolgeld, studiebeurzen en bescheiden kerstpakketten voor meer dan 15.000 kinderen uit arme gezinnen. (Kerk in Nood)