<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Paus viert verjaardag met kinderen uit Vaticaanse kliniek

KN Redactie 18 december 2018
image
Foto: CNS

Paus Franciscus heeft zijn verjaardag gevierd met kinderen uit een Vaticaanse kinderkliniek.

“Als de Heilige Familie in Rome leefde en het kindje Jezus ziek was, zouden Maria en Jozef hem zeker brengen naar deze kliniek”, zei Franciscus, die maandag 82 jaar oud werd.

Medische hulppost

Op zondag, aan de vooravond van zijn verjaardag, ontving de paus kinderen met hun ouders en de vrijwilligers van de medische hulppost van Santa Marta. De kinderkliniek werd in 1922 opgericht en wordt gerund door vrijwilligers die medische zorg bieden aan alle kinderen in nood. De meesten van hen zijn migranten.

Werken met kinderen

De kinderen zongen voor de paus en boden hem een grote taart aan. “Ik wens jullie allen een Zalig Kerstfeest, een heilig Kerstfeest, en dank jullie vanuit de grond van mijn hart voor alles wat jullie doen”, aldus Franciscus. “Ik hoop ook dat niemand een slechte spijsvertering krijgt van zo’n grote taart. Dank u!”

De paus zei ook tegen de vrijwilligers die de liefdadigheidskliniek runnen dat “werken met kinderen niet eenvoudig is, maar ze leren ons veel”.

Het leven begrijpen

“Zij hebben mij iets geleerd”, vervolgde de paus, “het begrijpen van de werkelijkheid van het leven. Je moet jezelf verlagen, alsof je buigt om een kind een kus te geven. De hoogmoedigen en de trotsen kunnen het leven niet begrijpen, omdat zij niet in staat zijn om zichzelf te verlagen”, sprak de paus.

Franciscus zei ook dat iedereen die in de liefdadigheidskliniek werkt, iets aan de kinderen schenkt. “Maar zij geven ons deze leer: buig neer, wees nederig en je zal het leven en de mensen begrijpen”. (CNS)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.