<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Spaanse priester sterft aan brandwonden door paasvuur

Catholic News Agency 5 april 2024
image
Javier Sánchez Foto: CNA - Óscar Cortel, aartsbisdom Zaragoza

Een Spaanse priester is gisteren bezweken aan de brandwonden die hij opliep toen zijn liturgische gewaad vlam vatte tijdens de Paaswake op zaterdag.

Het gaat om de 60-jarige Javier Sánchez, priester van het aartsbisdom Zaragoza. Toen hij het paasvuur zegende als onderdeel van de Paaswake in een zusterklooster, vatte het gewaad van de priester vlam en verbrandde 50% van zijn lichaam.

Zusters beschermen

De Spaanse krant El Heraldo de Aragón citeerde bronnen van het aartsbisdom die zeiden dat de priester “de zusters van het klooster probeerde te beschermen toen er sintels ontvlamden in het bassin dat werd gebruikt voor het vuur”.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Na het ongeluk werd de priester naar het ziekenhuis gebracht, waar hij werd behandeld voor ernstige brandwonden maar uiteindelijk bezweek aan zijn verwondingen.

Uitvaart

De uitvaart van Sánchez vindt vandaag plaats en wordt geleid door de aartsbisschop van Zaragoza, Carlos Escribano.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.