fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Zuster gaat met kettingzaag omgewaaide boom te lijf

KN Redactie 15 september 2017
image
Zuster Margaret Ann met kettingzaag (Foto:Miami-Dade Police Department)

Omdat de hulpdiensten na orkaan Irma al druk zat waren pakte zuster Margaret Ann uit Miami (VS) zelf een kettingzaag om de weg vrij te maken van takken.

De directrice van de aartsbisschop Coleman F. Carroll High School werd gespot door een politieagent die het filmpje en enkele foto’s op de facebookpagina van de politie van Miami Dade plaatste. 
Zuster Margaret Ann zag de kettingzagen in een kast liggen. “Daar horen ze niet: ze moeten gebruikt worden”, was haar nuchtere commentaar.

Helpen waar je kunt

De orkaan Irma had kort daarvoor een spoor van vernieling door de stad getrokken. Op het schoolterrein lagen bomen om en een ervan blokkeerde een weg. Een auto die eromheen probeerde te rijden raakte in de modder in een slip en reed bijna tegen een muur aan. “Wij leren onze studenten te doen wat ze kunnen om te helpen. Dit was een gelegenheid voor mij om te helpen en Goddank lukte het mij ook”, vertelde zij CNN.

“Er was nood en ik had de middelen, dus ik wilde helpen”, aldus de karmelietes. Al snel schoten oud-leerlingen te hulp en werd het een “echt goed gemeenschapsproject”.

Trots

De school liet op haar facebookpagina weten erg “gezegend’ te zijn met haar en de andere karmelietessen op school. “Wij zijn trots op het voorbeeld dat ze zijn voor onze studenten en de andere leden van de gemeenschap.” (KN/Crux)