fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Zusters overhoop met aartsbisschop vanwege verkoop klooster aan Katy Perry

KN Redactie 14 april 2016
image
Katy Perry (Foto: AP)

Twee zusters van het Onbevlekt Hart van Maria in Los Angeles liggen met aartsbisschop José Gómez van Los Angeles overhoop vanwege de verkoop van hun klooster door de aartsbisschop aan zangeres Katy Perry.

Het klooster in de wijk Los Feliz, dat aan Hollywood grenst, is inzet van een rechtszaak tussen de zusters, die het aan de internationaal gerenommeerde interieurarchitecte Dana Hollister willen verkopen, en aartsbisschop Gómez, die het aan Katy Perry wil verkopen.

Katy Perry

De zusters verkochten vorig jaar juni hun klooster voor 15,5 miljoen dollar aan Dana Hollister, nadat ze ontdekten aan wie het aartsbisdom het klooster wilde verkopen.

Dit gebeurde vlak voordat het aartsbisdom een overeenkomst van 14,5 miljoen dollar sloot met Katy Perry over de verkoop van het klooster.

Contant

Opmerkelijk detail in de overeenkomst die Perry met het aartsbisdom sloot, is de afspraak dat Perry het bedrag contact zal voldoen aan het aartsbisdom Los Angeles.

Onbekend

Hoewel de zusters wisten dat de aartsbisschop in onderhandeling was over de verkoop van het klooster aan een internationale beroemdheid, deed de naam Katy Perry niet meteen een belletje rinkelen bij de zusters.

Clips en Super Bowl

Zuster Rita zocht vervolgens op internet naar informatie over Katy Perry en was onaangenaam verrast met wat ze aantrof.

“Ik vond videoclips van Katy Perry, en als ik het mag zeggen, ik was daar niet al te blij mee”, aldus zuster Rita.

Ook een optreden van Katy Perry tijdens de Super Bowl, de finale van het American football, stuitte zuster Rita tegen de borst.

Hoger beroep

Een rechter in Los Angeles bepaalde woensdag dat de overeenkomst die de zusters met Dana Hollister sloten ongeldig is en dat het aartsbisdom zeggenschap heeft over het onroerend goed.

Daarmee lijkt de weg voor Katy Perry om het klooster in Los Angeles te kopen vrijgemaakt.

De advocaat van de zusters heeft laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. (KN/LAT)