fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Parochie

Datum en sprekers conferentie over parochievernieuwing bekend

Selinde van Dijk-Kroesbergen 18 november 2022
image
De Canadese priester James Mallon was in 2022 hoofdspreker van de eerste conferentie over parochievernieuwing in Nederland. Volgend jaar vindt de conferentie op 25 maart plaats. Foto: Ramon Mangold

De landelijke conferentie Missionaire Parochie krijgt een vervolg. En wel op 25 maart 2023 in Veenendaal. De organisatie maakte dit deze week bekend, evenals de sprekers.

In maart 2022 vond de conferentie over parochievernieuwing voor het eerst in Nederland plaats. Zo’n duizend mensen bezochten het Bredase evenement voor twee dagen van ontmoeting en inspiratie. James Mallon, de auteur van Als God Renoveert, was toen hoofdspreker.

De aankomende keer zal de Britse Hannah Vaughan-Spruce, verantwoordelijke voor Divine Renovation in het Verenigd Koninkrijk, spreken over het thema van de dag ‘Hier ben ik’.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Paul Donders, consultant en directeur van xpand Nederland, zal in de middag spreken over de basisprincipes van goed en gezond leiderschap.

Samenwerkingsverband

De organisatie ligt in handen van dezelfde vijf organisaties als die de eerste conferentie organiseerden, namelijk Alpha Nederland, Bisdom Breda, Centrum voor Parochiespiritualiteit, Katholiek Alpha Centrum en xpand Nederland. Inmiddels bestaat hiervoor een formeel samenwerkingsverband dat Ecosysteem Missionaire Parochie heet.

Geïnteresseerden kunnen vanaf deze week tickets bestellen.