fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Synode LEES MEER >

Analyse

Vertaling synodetekst gereed – nu de vertaalslag nog

De Nederlandse kerkprovincie heeft een officiële vertaling van de synthesetekst van de in oktober gehouden bisschoppensynode gepubliceerd. De vraag blijft echter: wat nu?
Analyse

De ene ‘synodale weg’ is de andere niet: Franciscus hekelt opnieuw Duitse kerkvernieuwers

In een brief haalt paus Franciscus wederom fel uit naar de ‘Synodale Weg’ die de Duitse katholieke Kerk bewandelt. De brief toont ook de noodzaak om een einde te maken aan de synodale spraakverwarring.

Parochie LEES MEER >

Kerk in Nederland LEES MEER >

Ecologie

Laudato Si’ Alliantie publiceert gebedenbundel in aanloop naar klimaattop

De Laudato Si’ Alliantie Nederland heeft een gebedenbundel uitgegeven waarmee gelovigen kunnen bidden voor het welslagen van de aanstaande VN-klimaatconferentie. Er wordt met name gebed gevraagd voor de dag waarop paus Franciscus op de conferentie regeringsleiders toespreekt.
Kerk in Nederland

Magazine Dichtbij verkozen tot beste kerkblad van het jaar

Dichtbij, het parochieblad van de parochie van de Heilige Familie in Breda is verkozen tot ‘Kerkblad van het Jaar 2023’. Uit 41 deelnemende kerkbladen verkoos een jury tijdens de inspiratiedag ‘Geloof in Communicatie’ op 18 november jl. Dichtbij unaniem tot winnaar.

Vaticaan LEES MEER >

Gezin

Twee koppels aan de slag bij Vaticaans ‘gezinsministerie’

Paus Franciscus heeft een Taiwanees en een Frans koppel benoemd tot werknemers van het Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven. Ook is het aantal vrouwen dat voor het Dicasterie werkt groter geworden.
Vaticaan

Paus laat bezoek aan klimaattop Dubai toch schieten wegens gezondheidssituatie

In tegenstelling tot eerdere signalen zal paus Franciscus toch niet naar de VN-klimaatconferentie in Dubai reizen. Hoewel hij aan de betere hand is, vinden zijn artsen het niet verantwoord dat de 86-jarige paus de top bijwoont.

Column LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.