<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Boerderijdieren ontvangen zegen op Sint-Pietersplein

KN Redactie 20 januari 2019
image
(Paul Haring via CNA)

Boeren uit heel Italië hebben afgelopen donderdag hun dieren naar het Vaticaan gebracht voor een zegen.

Je kunt gerust zeggen dat de straat buiten het Sint-Pietersplein met de paarden, ezels, koeien, varkens en andere dieren in een boerderij veranderde.

Antonius van Egypte

De jaarlijkse zegening vond plaats op het feest van de heilige Antonius van Egypte, een heilige uit de derde eeuw die een sober en heilig leven leidde in de Egyptische woestijn. In Italië wordt hij vereerd als beschermer van dieren, omdat hij het grootste deel van zijn leven dicht bij de natuur leefde.

Huisdieren

De Italiaanse boerenvereniging had ook georganiseerd dat er enkele huisdieren, zoals katten en honden bij de zegening aanwezig waren. Deze werd gegeven door kardinaal Angelo Comastri, kardinaal-priester van de Sint-Pietersbasiliek. (CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.