<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Datum heiligverklaring Titus Brandsma wordt op 4 maart bekendgemaakt

Anton de Wit 22 februari 2022
image
Een ongedateerde foto van de binnenkort heilige pater Titus Brandsma Foto: CNS photo - Titus Brandsma Instituut

Op vrijdag 4 maart zal paus Franciscus de datum van de heiligverklaring van de zalige Titus Brandsma bekendmaken.

Dat liet het Vaticaan vandaag weten in een korte persverklaring. Op die dag om 10.30 uur zal er een consistorie worden gehouden, waarbij de heiligverklaring van drie zaligen formeel zal worden bekrachtigd: behalve de Friese karmeliet die in Dachau als martelaar stierf, zijn dat de Franse zuster Anne-Marie Rivier (1768-1838) en de Italiaanse zuster Carolina Santocanale (1852-1923).

In november vorig jaar erkende de paus een wonder op voorspraak van Titus Brandsma (1881-1942), de laatste stap op de weg naar heiligverklaring.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.