fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Engelse aartsbisschop Arthur Roche volgt kardinaal Sarah op

Catholic News Service 31 mei 2021
image
Archieffoto van mgr. Arthur Roche foto: CNS Photo - Paul Haring

Paus Franciscus heeft de Engelse aartsbisschop Arthur Roche benoemd tot prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten. De 71-jarige aartsbisschop volgt de Guinese kardinaal Robert Sarah (75) op, die de congregatie leidde van 2014 tot 20 februari van dit jaar.

Het Vaticaan maakte de benoeming donderdag bekend. De nieuwe prefect leidde het bisdom Leeds, tot zijn benoeming tot secretaris van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst in 2012 door paus Benedictus XVI.

Engels in de liturgie

Als hoofd van het bisdom van Leeds was Roche ook voorzitter van de Internationale Commissie voor Engels in de Liturgie, die verantwoordelijk is voor de huidige Engelse vertaling van het Romeins Missaal dat tijdens de Mis wordt gebruikt.

Het Vaticaan kondigde ook aan dat de Italiaanse bisschop Vittorio Francesco Viola van Tortona aartsbisschop Roche zal opvolgen als secretaris van de congregatie. De paus verleende de Italiaanse prelaat ook de titel van aartsbisschop.

Liturgische commissie

Aartsbisschop Viola, een franciscaan, leidde sinds 2014 het bisdom Tortona – gelegen in de Noord-Italiaanse regio Piemonte.

Volgens de diocesane website is aartsbisschop Viola ook lid van de liturgische commissie van de Italiaanse bisschoppenconferentie en doceerde hij aan het Pauselijk Instituut voor Liturgie in Rome.

Ook is hij lid van de theologiefaculteit van de Pauselijke Lateraanse Universiteit in Rome.

https://www.kn.nl/abonnementen/