fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Netflix maakt serie naar aanleiding van pausboek

KN Redactie 17 december 2020
image
Paus Franciscus wordt geïnterviewd voor de nieuwe Netflix-serie die gebaseerd is op zijn boek 'Sharing the Wisdom of Time'. Foto: CNS Photo - Simone Risoluti, Vatican Media

Netflix komt in 2021 met een documentairereeks gebaseerd op paus Franciscus’ boek Sharing the Wisdom of Time. Hierin riep de paus op om verhalen van jongeren en ouderen te delen om zo de generaties te verbinden.

In de serie zal een exclusief interview te zien zijn met de paus. Zijn standpunt is de rode draad door de vier delen, die dezelfde naam krijgen als de Engelstalige uitgave van het boek, meldde Netflix woensdag.

‘Wat ik van een oudere heb geleerd’

Sharing the Wisdom of Time werd in 2018 gepubliceerd. Het bevat naast een inleiding door de paus, de verhalen van dertig mensen ouder dan 70 uit de hele wereld, en reflecties door enkele jongere mensen over wat zij van een oudere hebben geleerd.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

In de serie zullen 70-plussers die in het boek voorkomen hun levensverhalen en ervaringen delen met een aantal jonge filmmakers uit hetzelfde land.

‘Liefde, strijd, werk en dromen’

De ouderen die voor de documentaire zijn gekozen, hebben verschillende etnische achtergronden en godsdiensten. Hun verhalen laten volgens Netflix zien hoe mensen in elk deel van de wereld en in elke cultuur met dezelfde kwesties bezig zijn: “liefde, strijd, werk en dromen”.

De serie wordt gemaakt door de Italiaanse regisseur en producent Simona Ercolani en zal wereldwijd op Netflix te zien zijn.

Bron: Catholic News Service