fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Palestijnse leider ontmoet paus en staatssecretaris

Catholic News Service 5 november 2021
image
President Abbas en paus Franciscus wisselen geschenken uit tijdens hun ontmoeting in het Vaticaan gisteren. Foto: CNS photo - Vatican Media

De Palestijnse president Mahmoud Abbas had op 4 november een privéontmoeting van 50 minuten met paus Franciscus in het Vaticaan.

In een verklaring deed het Vaticaan geen mededelingen over waar de paus en de Palestijnse leider over spraken. Wel ging men in op het gesprek van Abbas met kardinaal Pietro Parolin, de Vaticaanse staatssecretaris, en aartsbisschop Paul Gallagher, de Vaticaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Vredesproces

In die gesprekken werd met betrekking tot het vredesproces tussen Israëli’s en Palestijnen “benadrukt dat het absoluut noodzakelijk is om de directe dialoog opnieuw te activeren om tot een tweestatenoplossing te komen, ook met behulp van krachtiger inspanningen van de kant van de internationale gemeenschap”, aldus de Vaticaanse verklaring.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Ook werd herhaald dat Jeruzalem door iedereen erkend moet worden als een plaats van ontmoeting en niet van conflict, en dat de stad zijn status als heilige stad voor alle drie de Abrahamitische religies (jodendom, christendom en islam) moet behouden.

Extremisme

“Tot slot”, aldus de verklaring, “kwam de aandacht op de urgentie van het werken aan vrede, het vermijden van het gebruik van wapens en het bestrijden van alle vormen van extremisme en fundamentalisme.”