<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus: dood kinderen in Heilig Land ‘verschrikkelijk en onaanvaardbaar’

Catholic News Agency 17 mei 2021
image
De paus tijdens het Angelusgebed van 16 mei Foto: CNS Photo - Vatican Media

Paus Franciscus heeft tijdens het zondagse regina-coeligebed met klem opgeroepen tot een einde aan het toenemende geweld in het Heilige Land.

Na het gebed sprak de paus zijn zorgen uit over het conflict tussen Israël en de Gazastrook, waarbij intussen meer dan honderd mensen om zijn gekomen, waaronder veel kinderen.

“In deze dagen hebben gewelddadige gewapende botsingen tussen de Gazastrook en Israël de overhand gekregen, die het risico lopen te ontaarden in een spiraal van dood en vernietiging. Talloze mensen zijn gewond geraakt en veel onschuldigen zijn omgekomen”, aldus Franciscus.

“Onder hen zijn er ook kinderen, en dit is vreselijk en onaanvaardbaar. Hun dood is een teken dat men niet aan de toekomst wil bouwen, maar deze wil vernietigen.”

‘Waartoe leiden haat en wraak?’

De paus uitte ook zijn zorgen over het geweld tussen Joden en Arabieren in Israël.

“De toename van haat en geweld die verschillende steden in Israël treft, is een ernstige verwonding van de broederschap en het vreedzaam samenleven tussen burgers, die moeilijk te genezen zal zijn als er niet onmiddellijk een dialoog tot stand komt.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Ik vraag me af: waar zullen haat en wraak naartoe leiden? Denken we echt dat we vrede zullen opbouwen door de ander te vernietigen?”

‘Onophoudelijk bidden’

Franciscus riep op tot rust in de regio en drong er bij de lokale leiders en de internationale gemeenschap op aan de vrede te helpen bevorderen.

“Laten we onophoudelijk bidden dat Israëli’s en Palestijnen de weg van dialoog en vergeving mogen vinden, om geduldige bouwers van vrede en gerechtigheid te zijn, die zich stap voor stap openstellen voor een gemeenschappelijke hoop, voor een co-existentie tussen broeders”, zei hij voor het bidden van een Weesgegroet voor de slachtoffers van het conflict.

De paus hield zijn gestreamde gebed vanuit het gebruikelijke raam met uitzicht op het Sint-Pietersplein, waar pelgrims mondkapjes droegen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.