<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus herstelt goed; krijgt vloeibaar voedsel en belt alweer mensen

Anton de Wit 9 juni 2023
image
De paus ontving vele tekeningen en kaarten van kinderen om hem beterschap te wensen. De kaart links werd door het Bambino Gesù-kinderziekenhuis op Twitter gedeeld; "Wees niet bang, we zijn bij je", staat er op. De kaart rechts is van de familie van de Peruaanse baby die de paus in maart doopte. Foto: CNS - Persdienst Heilige Stoel/Bambino Gesù-ziekenhuis

Ondanks doktersbevel om na zijn operatie rust te houden, greep paus Franciscus gisteren alweer de telefoon om de moeder op te bellen van een baby die hij in maart gedoopt had.

Het herstel van paus Franciscus na zijn buikoperatie woensdag verloopt nog altijd voorspoedig, zo liet het Vaticaan weten. Hij krijgt een vloeibaar dieet, zijn vitale functies zijn stabiel en de resultaten van de postoperatieve tests zijn normaal, aldus de woordvoerder van de paus.

Donderdag werd in Italië Sacramentsdag gevierd; de paus heeft ook de eucharistie ontvangen in het Gemelli-ziekenhuis in Rome.

‘Kort telefoontje’

Onder de vele berichten die paus Franciscus heeft gekregen was ook een grote kaart van een Peruaanse familie die hij ontmoette tijdens zijn vorige verblijf in het ziekenhuis eind maart. Op de oncologie-afdeling doopte hij toen de pasgeboren Miguel Ángel, het jongste kind van het gezin.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Paus Franciscus “werd geraakt door de genegenheid van de familie van de kleine Miguel Ángel”, aldus het Vaticaan. De paus heeft de moeder vervolgens persoonlijk bedankt “met een kort telefoontje”.

Werkzaamheden snel hervatten

De 86-jarige paus zal een standaardperiode van 5 tot 7 dagen in het ziekenhuis moet blijven voor herstel. Tot 18 juni zijn alle audiënties afgezegd.

De tweede man van het Vaticaan, kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin, zei woensdag tegen verslaggevers dat de paus geen verantwoordelijkheden heeft overgedragen aan hem of anderen. Parolin sprak de verwachting uit dat de paus zijn werkzaamheden snel zal hervatten, “zelfs vanuit een ziekenhuisbed”.

UPDATE 9 juni 14:46 uur: Op vrijdagmiddag heeft het een Vaticaan een nieuwe verklaring uit laten gaan, waarin staat dat het herstel zich voortzet. “Na het ontbijt begon Zijne Heiligheid te bewegen en bracht hij het grootste deel van de ochtend door in een leunstoel. Dit stelde hem in staat om de kranten te lezen en weer aan het werk te gaan.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.