fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus zit vast in Vaticaanse lift, brandweer schiet te hulp

Sanne Gerrits 2 september 2019
image
Paus Franciscus zegent de menigte op het Sint-Pietersplein na het angelusgebed op 15 augustus van dit jaar. Foto: CNS Photo - Paul Haring

Waar is de paus?, gonsde het zondag op het Sint-Pietersplein. Hij bleek vast te zitten in een Vaticaanse lift.

Duizenden mensen waren volgens Crux afgelopen zondag bijeen op het Sint-Pietersplein om naar het angelusgebed te luisteren. De paus laat zich dan stipt om 12 uur ‘s middags zien vanuit een raam van het Apostolisch Paleis. Daarbij worden de ramen opengezwaaid en spreekt de paus een commentaar uit, gevolgd door de pauselijke zegen. Maar na zeven minuten keken de mensen elkaar verbaasd aan: geen paus?

Paus: ‘Mijn excuses. Ik zat vast in een lift’

Toen verscheen daar toch eindelijk de paus en beantwoordde ieders vraag: “Op de eerste plaats mijn excuses, ik ben te laat. Ik zat 25 minuten lang vast in een lift.” Blijkbaar werkte de elektriciteit niet, meent Crux, want Franciscus noemde een “uitval in spanning” als de oorzaak van het niet functioneren van de lift.

‘God zij dank kwam de brandweer’

“God zij dank kwam de brandweer,” zei Franciscus, verwijzend naar het kleine brandweerkorps dat Vaticaanstad rijk is.

Hij vroeg de menigte op het plein vervolgens om luid applaus voor zijn redders en ging door met zijn normale opmerkingen en zegeningen, afsluitend met de mededeling dat hij dertien nieuwe kardinalen gaat creëren.