<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Publiek weer welkom bij woensdagaudiënties paus

Catholic News Service 31 augustus 2020
image
Leden van de Zwitserse garde presenteren zich op de San Damaso-binnenplaats van het Apostolisch Paleis, waar de audiënties voorlopig gehouden gaan worden. Foto: CNS Photo - Paul Haring

Zesentwintig weken na zijn laatste wekelijkse algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein, hervat paus Franciscus zijn publieke audiënties, maar dan op een binnenplaats in het Vaticaan.

De Prefectuur van de Pauselijke Huishouding kondigde op 26 augustus aan dat gelovigen vanaf 2 september weer welkom zijn om de wekelijkse bijeenkomsten op woensdag bij te wonen.

Voor iedereen

Er zullen regels opgesteld worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zei de prefectuur in een persbericht. Voor de maand september zullen de audiënties worden gehouden op de grote binnenplaats van San Damaso in het Apostolisch Paleis.

Aanwezigheid “staat open voor iedereen die wil” deelnemen, en er zijn geen kaarten nodig, zei hij.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Half jaar zonder

Sinds 11 maart werd de algemene audiëntie gelivestreamd vanuit de bibliotheek van het Apostolisch Paleis. Er waren assistenten aanwezig om onder meer de samenvattingen van zijn toespraak in verschillende talen voor te lezen, maar er waren geen bezoekers of pelgrims bij aanwezig.

Aswoensdag 2020

De laatste keer dat de audiëntie werd gehouden in aanwezigheid van publiek was 26 februari, Aswoensdag, op het Sint-Pietersplein. De wekelijkse toespraak op 4 maart ging niet door omdat die week de jaarlijkse vastenretraite van de paus werd gehouden. Paus Franciscus nam daar uiteindelijk vanwege een verkoudheid geen deel aan.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.