fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Schoten gelost bij poging Vaticaan binnen te rijden; verdachte in hechtenis

KN Redactie 19 mei 2023
image
Een Zwitserse Gardist bij de Porta Sant'Anna, de belangrijkste toegangsweg voor auto's tot het Vaticaan. Foto: Vatican Media

Op donderdagavond is een automobilist met hoge snelheid door een poort van het Vaticaan gereden. Uiteindelijk is de bestuurder overmeesterd. Het zou gaan om een ernstig verwarde man van circa 40 jaar.

Het incident gebeurde iets na 20.00 uur bij een van de hoofdingangen van Vaticaanstad voor auto’s, de Porta Sant’Anna. Deze bevindt zich ten noorden van het Sint-Pietersplein en naast de kazerne van de Zwitserse Garde. Volgens het Vaticaanse persbureau naderde de man aanvankelijk de ingang in zijn voertuig en werd hij geweigerd omdat hij niet over de juiste autorisatie beschikte.

Door twee controleposten heen

Na weggereden te zijn, keerde hij zijn auto plots weer om en reed hij met hoge snelheid in op de poort. Een bewaker schoot met zijn dienstwapen op de voorbanden van het voertuig, maar dat had geen effect.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Nadat de man door de controleposten van zowel de Vaticaanse gendarmerie als de Zwitserse Garde was heengereden, stopte hij pas op de San Damaso-binnenplaats van het Apostolisch Paleis. Daar werd de man overmeesterd door de gendarmerie.

Ernstig verward

Hij is allereest onderzocht door artsen, omdat de ongeveer 40-jarige man in een ernstige staat van psychische verwarring verkeerde, aldus het persbureau. Daarna werd hij in hechtenis genomen in de gendarmeriekazerne.