<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus sluit heilig Jaar met apostolische brief

KN Redactie 18 november 2016
image
Paus Franciscus opent de heilige deur in de kathedraal van Bangui. (foto: AP)

Het Vaticaan heeft bekend gemaakt dat paus Franciscus een apostolische brief zal doen uitgaan ter afsluiting van het buitengewone Jubileumjaar van de Barmhartigheid.

De titel ervan is Misericordia et Misera (letterlijk: ‘Barmhartigheid en ellendig’). De brief zal direct na de sluiting van het heilig Jaar, op maandag 21 november, worden gepubliceerd.

Kathedraal Bangui

Op zondag 20 november zal de paus de heilige deur van de Sint Pieter sluiten. Hij zal daarmee tevens een heilig Jaar van de Barmhartigheid sluiten dat begonnen is met het openen op 29 november 2015 van de heilige deur in de kathedraal van Bangui (Centraal Afrikaanse Republiek), vervolgens op 8 december 2015 die van de Sint Pieter.

Miljard

In Rome zelf heeft het jubileum meer dan twintig miljoen mensen aangetrokken, schat mgr. Rino Fisichella. Hij schat overigens op “een miljard” het aantal personen dat de openstaande heilige deuren in de verschillende bisdommen in heel de wereld is doorgegaan. (KN/La Croix)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.