<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Anton de Wit keert terug als hoofdredacteur van KN

KN Redactie 2 mei 2018
image

Na de publicatie in de krant van 26 januari waarin het vertrek van Anton de Wit als hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad werd aangekondigd, hebben wij verschillende reacties ontvangen van verontruste lezers. Zijn afscheid werd door velen als een groot verlies ervaren, mede gezien zijn belangrijke inbreng bij het vinden en uitwerken van een goede inhoudelijke koers van KN.

In de afgelopen periode hebben verschillende goede gesprekken plaatsgevonden tussen Anton de Wit en het bestuur van Katholiek Nieuwsblad. Wij zijn samen tot de slotsom gekomen dat niets zijn terugkeer als hoofdredacteur meer in de weg staat. Daarom heeft hij per 1 mei 2018 deze functie weer op zich genomen. Het belangrijkste is dat we samen hoopvol en met vertrouwen de toekomst tegemoetzien.

Graag willen wij de redactie en tijdelijke hoofdredactie onze welgemeende complimenten maken voor de wijze waarop zij in de afgelopen maanden de continuïteit van KN hebben gewaarborgd.

Ten slotte willen wij alle lezers bedanken voor de getoonde betrokkenheid, hun medeleven en hun gebed. Deze steun heeft veel voor ons betekend in de afgelopen maanden. KN heeft in Nederland en Vlaanderen een belangrijke rol te vervullen in de berichtgeving over Kerk en geloof. Blijf ons daarbij helpen door opbouwende kritiek en verspreiding van de krant.

Cécile de Quay, voorzitter bestuur Stichting Katholiek Nieuwsblad

> Lees hier het commentaar ‘Opnieuw beginnen’ van Anton de Wit.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.