fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Verenigde Staten

Katholieke gemeenschap Waukesha bidt voor slachtoffers paradebloedbad

Catholic News Agency 24 november 2021
image
Tijdens een wake in Waukesha werd gebeden voor de bijna zeventig slachtoffers die vielen toen een automobilist inreed op een kerstparade. Foto: CNS photo - Cheney Orr, Reuters

Verdriet en gebed overheersen in de katholieke gemeenschap van de Amerikaanse stad Waukesha nadat een automobilist daar inreed op een kerstparade. Ook paus Franciscus laat weten te bidden voor de slachtoffers.

De automobilist die zondagmiddag inreed op een kerstparade in Waukesha, een voorstad van Milwaukee, maakte bijna zeventig slachtoffers. Het dodental staat inmiddels op zes, nadat deze ochtend een achtjarige jongen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed. Onder de gewonden zijn een priester en zeker achttien kinderen.

Onzinnige daad

“Als herder van de katholieke gemeenschap in dit deel van Wisconsin voel ik me solidair met diegenen die getroffen zijn door deze onzinnige daad”, zegt aartsbisschop Jerome Listecki van Milwaukee in een videoboodschap die kort na het incident verspreid werd. “Nu we geconfronteerd worden met het leed van onze broeders en zusters in Waukesha, is het belangrijk om op ons geloof te steunen, waar we Gods liefdevolle aanwezigheid en troost vinden.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

De katholieke middelbare school van Waukesha bleef maandag dicht en hield een gebedsdienst. Leerlingen van die school namen deel aan de parade. De St. Williamkerk van Waukesha bood een tweetalige gebedsdienst aan die ook via een livestream te volgen was.

Vertrouwen aanbieden

“We zijn in onze gebeden bij de mensen die verwond en gedood zijn tijdens het tragische incident”, vervolgt aartsbisschop Listecki. “We hopen dat anderen zich bij ons voegen in gebed voor alle betrokkenen, hun families en wie getraumatiseerd is tijdens deze verschrikkelijke gebeurtenis.”

“Ik weet dat mensen vanuit alle geloofsachtergronden hun gemeenschap bijeen zullen roepen en God hun vertrouwen in Hem zullen aanbieden, dat Hij ons door deze moeilijke periode heen helpt en ons hoop en genezing biedt”, zegt Listecki.

Spirituele kracht

Paus Franciscus bidt ook voor de slachtoffers in Waukesha, laat de persdienst van het Vaticaan weten. “De paus vraagt de Heer om iedereen de spirituele kracht te schenken waarmee geweld en het kwaad overwonnen worden.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Volgens de persdienst is de paus alle betrokkenen spiritueel nabij: “Hij vertrouwt de zielen van de gestorvenen toe aan de liefdevolle barmhartigheid van de Almachtige en vraagt om de goddelijke gaven van genezing en troost voor de gewonden en wie in rouw is.”

Als verdachte heeft de politie Darrell Brooks opgepakt. De politie ontkent dat er sprake is van een terroristisch motief. Mogelijk wordt Brooks tot levenslang veroordeeld.