fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Verenigde Staten

Katholieken bidden #RosaryForAmerica voor ‘eenheid en genezing’

Catholic News Service 7 oktober 2020
image
Amerikaanse katholieken tijdens een eerdere gebedsrally in juni van dit jaar. Foto: CNS photo - Gregory A. Shemitz

Katholieken van oost tot west in de Verenigde Staten bidden vandaag een gezamenlijk virtueel rozenkransgebed voor hun land. De Amerikaanse bisschoppen riepen daartoe op, om katholieken in het hele land te verenigen in een tijd dat er “veel onrust en onzekerheid” heerst in de VS.

Het virtuele rozenkransevenement vindt vandaag plaats, omdat 7 oktober op de katholieke kalender het feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans is.

Livestream via YouTube en Facebook

Aartsbisschop José H. Gomez van Los Angeles, de voorzitter van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, heeft verschillende bisschoppen, die de verschillende geografische regio's van de Verenigde Staten vertegenwoordigen, uitgenodigd om een ​​deel van de rozenkrans te bidden.

Het evenement begint vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd en zal te volgen zijn via YouTube en Facebook.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

'Eenheid voor ons land'

“De gelovigen worden aangemoedigd om deel te nemen aan dit moment van gebed voor eenheid voor ons land, om genezing te zoeken en om Onze Lieve Vrouw te vragen, op haar feest, voor ons te bidden en ons te helpen ons naar Jezus te leiden”, aldus de persverklaring van de Amerikaanse bisschoppen.

Katholieken worden “aangemoedigd om te delen waar ze vandaan bidden, om een ​​foto van hun rozenkrans te posten en een gebedsintentie achter te laten voor ons land”, zo stond er verder te lezen in de verklaring.

Hashtag

Daarvoor wordt de hashtag #RosaryForAmerica gebruikt op sociale media. Meer informatie is te vinden via de website van de Amerikaanse bisschoppenconferentie: usccb.org/rosary-america.

https://www.kn.nl/abonnementen/