<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Verenigde Staten

‘Stop plaag van zinloos wapengeweld’, zegt bisschop van Buffalo

Selinde van Dijk-Kroesbergen 16 mei 2022
image
Zaterdag kwamen bij een terreuraanslag in Buffalo tien mensen om het leven. Foto: Bermix Studio - unsplash.com

Bisschop Michael Fisher van het Amerikaanse bisdom Buffalo heeft met afgrijzen gereageerd op de schietpartij van afgelopen zaterdag waarbij tien doden en drie gewonden vielen.

Een veelvoorkomend incident in de Verenigde Staten “heeft nu zijn weerzinwekkend slechte gezicht getoond in Buffalo”, zei hij.

Racistisch

Zaterdag opende een achttienjarige man in een supermarkt plotseling het vuur. Voornamelijk zwarte mensen werden getroffen.

De verdachte, Payton Gendron, had eerder een manifest online gezet waarin hij racistische opmerkingen maakte. Zo beweerde hij dat blanke Amerikanen het risico lopen te worden vervangen door gekleurde mensen. Hij zei dat hij zoveel mogelijk zwarte mensen wilde doodschieten.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

“Namens het bisdom van Buffalo veroordeel ik in de krachtigste bewoordingen deze volkomen zinloze daad en bid voor de slachtoffers en al diegenen die hierdoor getroffen zijn”, zei bisschop Fisher in een verklaring op Twitter.

“Moge de Goede Heer ons leiden terwijl we bidden dat onze samenleving het respect voor het leven terugkrijgt.” Hij moedigde vervolgens alle gelovigen aan om samen te komen in gebed voor de slachtoffers en voor vrede.

Plaag

Tenslotte zei hij dat “er een einde moet komen aan de plaag van zinloos wapengeweld die het leven heeft gekost van zo velen in ons land en het leven heeft veranderd van talloze onschuldige mannen, vrouwen en kinderen.”

De schutter is aangeklaagd wegens moord met voorbedachten rade en verscheen zaterdagavond voor de rechtbank met een verband over zijn schouder. Hij zit nog vast.

https://www.kn.nl/donaties/

Bronnen: CNS en NOS

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.