fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Verenigde Staten

Uitvaart van Ivana Trump wordt gehouden in katholieke kerk

KN Redactie 20 juli 2022
image
St. Vincent Ferrer Catholic Church in Manhattan, waar vandaag de uitvaart van Ivana Trump plaats zal vinden. De ex-vrouw van Donald Trump stond daar ingeschreven als parochiaan, maar bezocht met haar man altijd een gereformeerde kerk in New York. Foto: CNA - Publiek domein/Christopherpeterson, Wikipedia Commons

De begrafenisplechtigheid van Ivana Trump, de overleden ex-vrouw van voormalig president Donald Trump, zal worden gehouden in een katholieke kerk in New York, zo melden diverse media.

Trump werd op 73-jarige leeftijd op 14 juli dood aangetroffen, nadat ze van de trap van haar huis in Manhattan was gevallen. De lijkschouwer verklaarde dat haar dood een ongeluk was. Ze had voor haar dood last van heuppijn, meldde de New York Post.

Niet veel bekend over haar geloofsleven

Trumps uitvaartmis zal vandaag plaatsvinden in de historische St. Vincent Ferrer Catholic Church in Manhattan, gelegen in de buurt van haar huis aan de Upper East Side. De plaatselijke parochie bevestigde aan persbureau CNA dat Ivana Trump katholiek was en stond ingeschreven in de parochie, maar wilde niet zeggen of ze een regelmatige misganger was.

“Ivana is (in het geheim) katholiek opgevoed; in haar persoon en de waarden die ze deel met haar ex-man echter klinkt vooral een protestantse moraal door”

De Tsjechisch-Amerikaanse socialite en zakenvrouw onthulde niet veel over haar geloofsleven aan het publiek. Een profiel uit 2017 van The New Yorker stelde: “Ivana werd in 1949 geboren in het toenmalige Tsjecho-Slowakije, uit katholieke ouders die weigerden lid te worden van de communistische partij.”

Memoires

“Ivana is (in het geheim) katholiek opgevoed; in haar persoon echter – en in de waarden die ze deelt met haar ex-man, en trots beweert te hebben bijgebracht aan haar kinderen – klinkt vooral een protestantse moraal door”, aldus een recensie in The Atlantic van Ivana’s memoires uit 2017.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Donald Trump heeft altijd gezegd dat hij presbyteriaan is, hoewel hij en Ivana trouwden in een gereformeerde kerk in New York, waar zij ook jarenlang de zondagsdiensten bijwoonden.

Uitvaartdienst

De New York Post meldt dat de besloten uitvaartmis voor Ivana Trump een “viering van haar leven” zal zijn. Ook haar ex-man Donald Trump is erbij aanwezig. Gasten worden uitgenodigd om in plaats van bloemen een donatie te doen aan een organisatie die zwerfhonden opvangt.