fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Handleiding voor KN Digitaal

Om Katholiek Nieuwsblad via onze digitale bladermodule op uw telefoon, tablet of computer te lezen, hebt u een online account en een abonnement nodig. Volg deze stappen om uw account te activeren en toegang te krijgen tot KN Digitaal:

Mobiele app

Download de Katholiek Nieuwsblad-app via Google Play (Android) of de App Store (Apple iPhone/iPad).

Als u de mobiele app opent (en voorbij de korte handleiding van de app bent die u te zien krijgt wanneer u de app voor het eerst opent), klik dan op de editie die u wilt lezen, of op instellingen gevolgd door ‘Aanmelden’. Beide paden brengen u naar het inlogscherm.

Webpagina

Als u op de website https://digitaal.kn.nl/ bent, klik op ‘Inloggen’ rechts bovenaan, of op de KN-editie die u wilt lezen. Beide paden brengen u naar het inlogscherm.

Stap 1: Online account aanmaken

 • Klik op de link ‘Account aanmaken’.
 • Vul uw e-mailadres en uw gewenste wachtwoord in en klik op de blauwe knop ‘Account aanmaken’. (Het wachtwoord kan later nog worden gewijzigd in uw profielpagina zodra uw account is geactiveerd.)
 • Onder de knop ‘Account aanmaken’ verschijnt een groene tekst die aangeeft dat er een activeringsmail is verzonden. Ga naar uw e-mailprogramma en controleer uw inbox. Als u de mail niet binnen enkele minuten in uw inbox vindt, controleer dan s.v.p. of die in uw map ‘Ongewenste mail/Spam’ terecht is gekomen.
 • Klik op de blauwe knop ‘Account bevestigen’ in de e-mail.

Stap 2: Account koppelen aan uw abonnement

Om toegang te krijgen tot de bladerbare edities van KN, hebt u tevens een abonnement nodig. Hebt u nog geen abonnement op Katholiek Nieuwsblad (KN Compleet of KN Digitaal)? Meldt u dan aan via https://www.kn.nl/abonnementen/. Let op: gewoonlijk duurt het ongeveer 1 of 2 werkdagen voor uw aanmelding door onze administratie verwerkt is, waarna u toegang krijgt tot de digitale edities. U ontvangt daarover een bevestiging per e-mail.

 • In de volgende stap kiest u ervoor om uw login-account te koppelen aan uw abonnement.
 • Vul uw klantnummer in het vakje bij ‘Abonnement toevoegen’. Uw klantnummer vindt u in uw bevestigingsmail, uw abonnementsfactuur en (als u ook geabonneerd bent op de papieren editie) op de wikkel van de krant. (Kunt u uw klantnummer niet vinden? Neem contact op met de administratie – zie onderaan deze pagina.)
 • Druk op de knop ‘Registreren’.

Stap 3: KN Digitaal lezen

Als u deze stappen doorlopen hebt, kunt u KN lezen op uw smartphone, tablet of computer!

 • Klik de editie aan die u wilt lezen. Door met uw vinger over het scherm te bewegen (smartphone/tablet) of door de pijltjestoetsen te gebruiken (webversie) kunt u eenvoudig bladeren door de editie.
 • Als u een artikel aantikt of -klikt, krijgt u een tekstversie te zien voor betere leesbaarheid. Ook door deze tekstversies kunt u bladeren door te swipen, of navigeren via de menu-knop links bovenaan.
 • Als u op het teksticoontje (‘Aa’) rechts bovenaan klikt, kunt u de tekstgrootte, het lettertype en de schermkleur naar wens aanpassen.
 • Ook kunt u artikelen voor laten lezen door op de play-knop onderaan te klikken. Deze functie maakt gebruik van het standaard spraakprogramma van uw apparaat; eventueel kan dat via de instellingen aangepast worden.

Vragen of opmerkingen over KN Digitaal?

Neem contact op met onze administratie, bij voorkeur via e-mail: info@kn.nl. Wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, normaal gesproken binnen 1 tot 3 werkdagen.