fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Wereldkerk LEES MEER >

Samenleving LEES MEER >

Commentaar

Titus' erfgenamen en de persvrijheid

De hedendaagse erfgenamen van de heilige Titus Brandsma gaan nog steeds gebukt onder minachting voor de media.
Samenleving

Koffiecafé in Limburgse kerk biedt vrouwelijke gedetineerden tweede kans

In het Limburgse Evertsoord serveren vrouwelijke gedetineerden koffie in de plaatselijke kerk. Met het project dat vrijdag van start gaat, werken zij aan hun re-integratie in de maatschappij. De kerk ligt pal naast een vrouwengevangenis en krijgt hiermee een nieuwe functie.
Zorg

KWF werkt aan betere zorg voor ongeneeslijk zieken: ‘Tumor én mens behandelen’

De kwaliteit van zorg voor ongeneeslijk zieke kankerpatiënten laat te wensen over. Daarom is kankerfonds KWF een cursus begonnen om zorgverleners meer vaardigheden op dat gebied bij te brengen. Daarbij is ook aandacht voor religieuze levensbeschouwingen.
Interview

Nieuwe instructies katholieke scholen: 'Laten zien dat Christus onze boodschap is'

Het Vaticaan publiceerde vorige week nieuwe instructies voor katholieke scholen. “De grootste verandering voor Nederlandse katholieke scholen is eigenlijk dat ze nadrukkelijk worden opgeroepen erop uit te gaan”, aldus Titus Frankemölle, diaken en voorzitter van de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR).

Lokaal LEES MEER >

Cultuur LEES MEER >

Boek

Bij Willem Jan Otten schuilt de essentie in het wit tussen de regels

Niemand in het Nederlands taalgebied verwoordt het onzegbare zo meesterlijk – tastend, stamelend, de woorden proevend op het puntje van de tong – als Willem Jan Otten.
Muziek

Cross that Bridge maakt lofprijzingsmuziek: ‘Muziek drukt uit wat je in je hart draagt’

De Vlaamse band Cross that Bridge wil de aandacht voor lofprijzing in de Kerk vergroten en doet dat met oecumenisch getinte muziek. Deze week brengt de band een nieuw nummer uit.
Opinie

De Balie een kerk? Laat de Kerk dat omarmen!

De directeur van De Balie wil van zijn Amsterdamse debatcentrum een kerkgenootschap maken. Dat is meer dan een gelegenheidsargument om in coronatijd toch open te kunnen – en stelt zowel De Balie als de Kerk voor vragen.