<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
In beeld

Honderden deelnemers bij Mars voor het Leven in Brussel

Susanne Kurstjens 22 april 2024
image
Foto: Clara Life

De organisatie meldt in een persbericht dat ruim zevenhonderd mensen meeliepen in de Mars voor het Leven die zondag plaatsvond in de straten van de Belgische hoofdstad.

Doel van de Mars was “het publiek bewust te maken van de intrinsieke waardigheid van elk menselijk leven en een cultuur van het leven in België te bevorderen, van de conceptie tot de natuurlijke dood”, aldus Clara Life, de organisatie achter de Mars voor het Leven in Brussel.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

Foto's: Clara Life

De vereniging richtte zich met de Mars voor het Leven specifiek op het voorkomen van abortus en euthanasie in België. In een persbericht zegt Clara Life te betreuren “dat abortus nu de facto de enige oplossing is voor veel vrouwen die geconfronteerd worden met financiële, emotionele of professionele moeilijkheden”.

Met de Mars wilde Clara Life ook aandacht vragen voor het feit “dat het gebruik van euthanasie een onvermijdelijkheid wordt en een alternatief voor palliatieve zorg”. De vereniging “roept op om palliatieve zorg verder te ontwikkelen, zodat het fysieke en psychologische lijden van patiënten aan het einde van hun leven op de juiste manier kan worden aangepakt”.

Nederland

Ook in Nederland vindt jaarlijks een Mars voor het Leven plaats in Den Haag. Daarbij zijn de laatste jaren steeds duizenden deelnemers aanwezig. Zo ook bij de meest recente editie in november 2023.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.