<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Mars voor het leven trekt duizenden deelnemers: ‘Abortus onnodig en ondenkbaar’

Francesco Paloni 13 november 2023
image
Volgens initiatiefnemer Schreeuw om leven zijn circa negenduizend mensen uit het hele land naar Den Haag afgereisd voor de Mars voor het leven. Foto: Schreeuw om leven

Duizenden mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de jaarlijkse Mars voor het leven. Door middel van een stille tocht door het centrum van Den Haag hebben de deelnemers om aandacht willen vragen voor het recht op leven van ongeboren kinderen.

Volgens initiatiefnemer Schreeuw om leven zijn circa negenduizend mensen uit het hele land naar Den Haag afgereisd. Het doel van de mars, die dit jaar voor de 31ste keer werd georganiseerd, is volgens de organisatie om aandacht te vragen voor een samenleving “waarin abortus onnodig en ondenkbaar is”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Medisch-ethische bezinning

Arthur Alderliesten, directeur van Schreeuw om leven, kaartte de zorgwekkende stijging van het aantal abortussen in 2022 aan. Ook benadrukte hij dat de bescherming van het ongeboren leven onder druk staat.

“Overal om ons heen en in ons eigen land wordt de wetgeving rondom abortus verruimd”, aldus Alderliesten. “Daarnaast ontbreekt medisch-ethische bezinning.” De voorman van de christelijke organisatie waarschuwde ook voor het onderdrukken van het pro lifegeluid in Europa. “Men probeert ons verzet te breken”.

Tegendemonstratie

De deelnemers droegen borden met teksten als: ‘hoop voor moeder en kind’ en ‘recht op leven begint in de baarmoeder’. Gelijktijdig aan de mars vond ook een tegendemonstratie plaats. Zo’n vijftig mensen schreeuwden volgens het ANP leuzen naar deelnemers, sommigen staken hun middelvinger naar hen op.

Ook enkele politici liepen mee met de mars, waaronder ChristenUnie-leider Mirjam bikker en SGP-leider Chris Stoffer.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Stemmen voor ongeboren leven

Tijdens de afsluiting van het programma riep Alderliesten de aanwezigen op om bij de verkiezingen van 22 november op een politieke partij te stemmen die voor het beschermen van het ongeboren leven opkomt.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.