Geef om katholieke journalistiek

doneer

Opinie LEES MEER >

Analyse

Een ‘katholiek’ hoofdlijnenakkoord? Wat Omtzigt voor elkaar kreeg (en wat niet)

De formerende partijen PVV, VVD, BBB en NSC kwamen tot een hoofdlijnenakkoord met een aantal onmiskenbaar ‘katholiek sociale’ paragrafen waarin de hand van Pieter Omtzigt te herkennen is. Maar de tekst bevat ook de nodige dubbelzinnigheden en tegenstrijdigheden.
Opinie

Europa bemoeit zich ten onrechte met medisch-ethische thema’s

De Europese Unie bemoeit zich graag met medisch-ethische thema’s – terwijl Europa hierover geen zeggenschap heeft. Een voorbeeld. Onlangs kwam in Straatsburg de verordening over kwaliteitseisen aan lichaamsmateriaal aan de orde.

Column LEES MEER >

Commentaar LEES MEER >

Analyse LEES MEER >

Analyse

Hoeveel Chinees water kan er bij de katholieke wijn?

Prominente Chinese geestelijken en academici bezochten deze week het Vaticaan voor een conferentie over een historisch Chinees concilie. Maar eigenlijk ging het over de aloude vraag: hoeveel hebben ‘ze’ te zeggen over ‘ons’?
Analyse

Niets nieuws onder de zon? De waarde van de synodale ‘luisterfase 2.0’

De Nederlandse resultaten van de nieuwe synodale consultatiefase bevatten zo veel déjà-vu’s dat het de vraag is wat het nut van deze luisteroefening was. Toch moet deze luisterfase niet worden gezien als een zinloze herhaling van zetten.

Nieuws LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.