Geef om katholieke journalistiek

doneer

Opinie LEES MEER >

Opinie

Bewust stoppen met eten en drinken ‘doodnormaal’? Nee!

Bewust stoppen met eten en drinken voor een zelfgekozen levenseinde wordt gebracht als iets goeds. Een gelovig tegengeluid mag niet ontbreken.
Opinie

Drie aanbevelingen voor de strijd tegen priesterburn-outs

Burn-outs onder priesters en anderen die in parochies werken, zijn een reëel en toenemend probleem – dat gelukkig wel te bestrijden is. Het Centrum voor Parochiespiritualiteit doet drie aanbevelingen.

Column LEES MEER >

Commentaar LEES MEER >

Analyse LEES MEER >

Analyse

In het verbale mijnenveld van het Heilig Land kan de Kerk niet zonder kleerscheuren bewegen

In het conflict tussen Israël en Hamas bevindt de Kerk zich in een hachelijk verbaal mijnenveld. Keer op keer blijkt een verkeerd woord genoeg voor een uitbarsting van kritiek.
Analyse

Belgische bisschoppen zetten de toon en wagen een flinke gok met hun synodale werkwijze

Vrouwelijke diakens en getrouwde priesters moeten plaatselijk mogelijk zijn, stellen de Belgische bisschoppen in een ontwerptekst voor de nieuwe synodegesprekken in de bisdommen. Daarmee zetten de bisschoppen sterk de toon – met het risico dat mensen op voorhand afhaken.

Nieuws LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.