fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Gezin LEES MEER >

Gezin

Vaticaan onderstreept belang van begeleiding bij huwelijksvoorbereiding in nieuwe visie

Een nieuw Vaticaans document adviseert huwelijkspastoraat met een focus op persoonlijke begeleiding. Het document is recent, het idee niet: “Dit roept mensen terug naar de basis van wat we als Kerk altijd hebben gekend.”
Column

Niks geen juk!

Drukbezette moeder Nathalie De Clerck beseft dat wie rust wil, niet zozeer Jezus’ juk moet aanvaarden, maar wel vol overtuiging moet proberen om zich zijn zachtmoedigheid en nederigheid eigen te maken.

Jong LEES MEER >

Inspiratie LEES MEER >

Podcast

Het Gedeelde Woord: de psalm van Moeder Overste

Het cliché wil dat protestanten de Bijbel uit hun hoofd kennen, terwijl katholieken het ‘boek der boeken’ nooit openslaan. Maar wat is daar van waar? Die vraag is het uitgangspunt van de nieuwe podcast Het Gedeelde Woord. Andries Knevel voert daarin iedere week een verdiepend gesprek met een markante katholiek, met als vertrekpunt een favoriet bijbelfragment dat de gast meeneemt. In de eerste aflevering is Andries’ gast operazangeres en tv-persoonlijkheid Francis van Broekhuizen.
Overweging

Getuig van de schoonheid van de Liefde die jou heeft gezien

Tijdens de algemene audiëntie van 11 januari begon paus Franciscus aan een catechesereeks over evangelisatie. Die begint vandaag, daar waar wij zijn, door “te getuigen van de schoonheid van de Liefde die ons heeft gezien en heeft opgetild”.

Column LEES MEER >