Geef om katholieke journalistiek

doneer

Cultuur LEES MEER >

Film LEES MEER >

Recensie

Fascinerende gesprekken tussen slachtoffers en daders

Slachtoffers en daders ontmoeten elkaar in de film 'Je verrai toujours vos visages'. Maar hoe geloofwaardig is dit relaas over trauma's en vergeving?
Recensie

Groots spektakel laat Napoleons karakter onderbelicht

Een film van 200 miljoen euro vraagt om meer dan de verbeelding van epische veldslagen. Op de vraag wie de veldheer was en wat hem bewoog, geeft 'Napoleon' geen antwoord.
Recensie

Bejubelde film serveert morele dilemma’s op hoge snelheid

Das Lehrerzimmer overtuigt in het tonen van een school als micro-samenleving: een aanvankelijk klein voorval ontspoort razendsnel tot een enorm probleem waarbij iedereen betrokken lijkt en mensen elkaar zonder enig bewijs afschrijven.

Boek LEES MEER >

Recensie

‘Spirituele biografie’ pluist het geloof van Tolkien uit

Een nieuwe biografie pluist op bijzonder vakkundige wijze het katholieke geloof van fantasyauteur J.R.R. Tolkien uit.
Essay

De Tao van C.S. Lewis: ‘Gods terriër’ als profeet van de laatste mens

Zelfs 125 jaar na zijn geboorte en 60 jaar na zijn dood blijft de Britse schrijver en denker C.S. Lewis het (her)lezen waard.
Recensie

Een vergeten schrijfster keert terug, maar maakt geen comeback

‘Het huis Lauernesse’ is een prima heruitgave van een roman uit de negentiende eeuw, maar tot een echte comeback van de schrijfster zal die waarschijnlijk niet leiden.

Muziek LEES MEER >

Column LEES MEER >

Erfgoed LEES MEER >

Erfgoed

Sint-Maarten, een met uitsterven bedreigd feest om door te geven

Sint-Maarten, 11 november, is een van de traditionele katholieke bedelfeesten die tijdens de koude maanden van het jaar plaatsvinden. Wat is de geschiedenis van dit feest, dat steeds meer moet concurreren met Halloween en Carnaval?
Erfgoed

Sint-Willibrord: een nationale held?

“Een katholieke heilige als sleutelfiguur in de vaderlandse geschiedenis? Geweldig!”, zou u denken. Toch was dit tot vijftig jaar terug niet zo vanzelfsprekend, zo blijkt uit het verhaal van de totstandkoming van het Willibrord-monument in Utrecht.
Erfgoed

Bernard Huijbers, componist en vernieuwer

Hoewel zijn ‘collega’ Huub Oosterhuis veel bekender is, mag de invloed van Bernard Huijbers op de hedendaagse Nederlandse kerkmuziek niet onderschat worden. De eigenzinnige Huijbers haalde zijn inspiratie overal – zelfs bij The Beatles.

Inspiratie LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.