<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Dominicanen en kapucijnen vernieuwen online aanwezigheid na fusies

Luuk van den Einden 4 april 2024
image
Het bestuur van de gefuseerde Nederlandse en Belgische dominicanen. Foto: Dominicanen Nederland

Zowel de dominicanen als de kapucijnen in Nederland en België hebben hun websites in een nieuw jasje gestoken vanwege de fusies die zij binnen hun ordes hebben doorgemaakt. De dominicanen presenteren ook een nieuw podcastproject in aanloop naar Pinksteren.

De dominicanen van Nederland en België zijn in mei 2022 samengegaan, waarbij Nederland een vicariaat van de Belgische provincie is geworden. Om dat ook online te reflecteren, is een nieuwe, tweetalige website ontwikkeld: dominicanen.org, beschikbaar in het Nederlands en in het Frans.

‘Podium van prediking’

“De nieuwe website is een verzamelplatform met niet alleen tekst, maar ook met video’s zoals dominicainsTV en podcasts”, legt broeder Michael-Dominique Magielse, verantwoordelijk voor de communicatie, uit aan de KNR.

“Het moet echt een agora, een digitaal podium, van prediking zijn, waarin we met de brede dominicaanse familie in de Lage Landen samenwerken”, zegt hij.

Podcastreeks

Naast een nieuwe website presenteren de predikheren, zoals de dominicanen ook wel bekendstaan, ook een nieuw podcastproject, dat van Pasen tot Pinksteren loopt.

Resurrexit! (‘Hij is verrezen’) bestaat uit een reeks podcasts over het Johannesevangelie, waarbij luisteraars vijftig dagen lang meditaties bij de bijbelteksten kunnen luisteren. Die meditaties worden verzorgd door bekende dominicanen, zoals broeder Richard Steenvoorde en lekendominicaan en theoloog Erik Borgman.

Kapucijnen

Ook de minderbroeders kapucijnen hebben een fusie achter de rug. Vorige week vrijdag was het precies een jaar geleden dat de Nederlandse en Vlaamse kapucijnen samen één delegatie vormden, die onderdeel werd van de Duitse provincie.

Daarom werd afgelopen vrijdag ook de vernieuwde website van de orde gelanceerd. Die bevat informatie en nieuws over de kapucijnen in de Duitse provincie, maar focust in het bijzonder op het Nederlandse taalgebied.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.