<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Real Madrid verwijdert kruis vanwege Golfstaten

KN Redactie 26 januari 2017
image
Foto: worldsoccertalk.com

De populaire Spaanse voetbalclub Real Madrid wil het kruis uit het clubembleem verwijderen na een deal om clubgerelateerde waar in het Midden-Oosten te verkopen.

Het gaat om een contract voor vijf jaar met een verkoopketen in de Verenigde Arabische Emiraten. Die kocht voor vijftig miljoen euro het exclusieve recht om Real Madridproducten als shirts en ander sportkleding in de Golfstaten te verkopen.

‘We moeten gevoelig zijn’

Het kleine kruis op de kroon van het sportembleem moet daarvoor sneuvelen. “Wij moeten gevoelig zijn tegenover andere Golfstaten die erg gevoelig zijn voor producten waarop een kruis is afgebeeld”, aldus topman Khaled al-Mheiri van de winkelketen Marka. Het gaat alleen om het materiaal dat door Marka wordt verkocht.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat Real het kruis van de kroon verwijderde. Dat deed het ook in 2012 toen in de VAE het Real Madridvakantieresort werd aangelegd.
In 2014 haalde clubvoorzitter Florentino Perez zich de woede van zakenpartners en fans op de hals toen hij eigenmachtig besloot het kruisje weg te laten om de Nationale Bank van Abu Dhabi te behagen, zakenpartner van de club. (KN/AN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.