fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Twee nieuwe priesters voor Nederlandse kerkprovincie

KN Redactie 24 juni 2017
image
Archiefbeeld van een wijdingsplechtigheid in de Sint Pieter (Foto: AP)

In Haarlem werden Anton Goos en Teun Warnaar zaterdagochtend tot priester gewijd.

De wijdingsplechtigheid vond plaats in een volle Sint Bavo-kathedraal in Haarlem. Naast mgr. Punt, bisschop van Haarlem-Amsterdam, waren ook hulpbisschop mgr. Hendriks en emeritus-hulpbisschop mgr. Van Burgsteden aanwezig.

Het bisdom meldt verder dat 58 priesters aanwezig waren voor de handoplegging, net als een tiental diakens. De vader van Anton Goos, die zelf permanent diaken is, assisteerde bij de plechtigheid.

Opleiding

De twee nieuwe priesters hebben allebei hun opleiding gevolgd aan het groot­seminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Anton Goos liep stage in Volendam, Teun Warnaar in Heemskerk. In die plaatsen zullen zij zondag 25 juni ook hun eerste Mis vieren.

Beiden hebben ook ervaring opgedaan met het werken met de armen, zo liet het bisdom eerder weten. Warnaar in een congregatie van broeders van Moeder Teresa, en Goos in de Pauluskerk in Rotterdam.

Andere priesterwijdingen

Eerder deze maand kreeg de Nederlandse kerkprovincie er ook al vier nieuwe priesters bij. Op 10 juni werd in Rotterdam Eli Stok tot priester gewijd. Diezelfde dag werden in Roermond Henyer García Léon en Geraldo de Vasconcelos priester gewijd. In Den Bosch ontving Sacha Steijaert de priesterwijding. (KN/bisdom Haarlem-Amsterdam)