<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus nodigt kinderen uit voor Vaticaanse ontmoeting

Selinde van Dijk-Kroesbergen 2 oktober 2023
image
Paus Franciscus met een groepje kinderen tijdens zijn verjaardag afgelopen december. Volgende maand gaat de paus met kinderen in gesprek om te leren van hun onbevangenheid. Foto: CNS - Guglielmo Mangiapane, Reuters

Paus Franciscus gaat in november met enkele kinderen van alle continenten in gesprek. Volgens de 86-jarige paus valt er veel te leren van kinderen: “Het Koninkrijk van God behoort toe aan degenen die als kleine kinderen zijn.”

Het Dicasterie voor Cultuur en Opvoeding plant op 6 november een evenement dat in het teken zal staan van de onbevangenheid van kinderen, zoals hun acceptatie van anderen en respect voor de natuur. Het evenement zal in de Paulus VI-audiëntiezaal plaatsvinden en heeft als thema ‘Laten we leren van jongens en meisjes’. Paus Franciscus maakte de ontmoeting deze zondag bekend na het angelusgebed.

Uit vijf continenten

“Het is een gebeurtenis waarmee we een droom laten zien die we allemaal hebben: het verlangen om terug te keren naar pure, kinderlijke gevoelens, omdat het Koninkrijk van God toebehoort aan degenen die als kleine kinderen zijn”, zei de paus tegen de menigte op het Sint-Pietersplein.

https://www.kn.nl/donaties/

Tijdens de aankondiging stond de paus op het balkon en werd hij vergezeld door vijf kinderen afkomstig van vijf continenten.

“Kinderen leren ons hoe we transparant moeten zijn in relaties, hoe we vreemden moeten verwelkomen en hoe we voor de schepping moeten zorgen”, aldus de paus. Tot slot richtte hij het woord aan zijn jongste toehoorders: “Lieve kinderen, ik wacht op jullie komst om van jullie te leren.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.