fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Versoepeling anti-coronamaatregelen in Vaticaan ophanden

Sanne Gerrits 23 april 2020
image
Een vrouw staat met mondkapje voor het Sint-Pietersplein aan het begin van de coronacrisis in Italië Foto: CNS Photo - Paul Haring

Binnen het Vaticaan zijn plannen gemaakt voor een versoepeling van de anti-coronamaatregelen. Die moet ingaan per 4 mei, als de strikte Italiaanse lockdown in principe afloopt.

Woensdagmorgen 22 april belegde kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin een buitengewone vergadering met de autoriteiten van het Vaticaan voor fase 2 van de Covid-19-maatregelen. In de Oude Synodezaal waren alle hoofden van de Vaticaanse afdelingen en andere instituten aanwezig.

Versoepeling

Ze besloten tot een “geleidelijke reactivering” van de gewone diensten, die begin mei moet ingaan. Daarbij worden de voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, gehandhaafd, zei de persdienst van de Heilige Stoel in een verklaring.

De versoepeling moet ingaan op 4 mei, als de strikte Italiaanse lockdown afloopt. De Italiaanse premier Conte zei maandag dat hij met een plan zal komen om de beperkingen geleidelijk op te heffen en bedrijven weer te openen.

Duurzaam

In een verklaring liet de Heilige Stoel weten, dat de betrokkenen benadrukken op een duurzame manier met de crisis te willen omgaan.

Het besluit is genomen om de normale diensten aan de paus en de Kerk geleidelijk weer op te pakken. Tegelijkertijd wil men voorzichtig blijven en voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding van het virus blijven handhaven.