<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Film

The secret life of pets

Hettie van der Ven 18 augustus 2016
image

New York zit vol huisdieren. Veelal in een appartement of op een balkon wachten ze heel de dag braaf op de thuiskomst van hun baasje. Ogenschijnlijk althans. Want in werkelijkheid blijkt een beetje ondernemend huisdier de wildste avonturen te beleven, direct wanneer het baasje de deur achter zich heeft dichtgetrokken.

De makers uit de Pixar-stal, eerder verantwoordelijk voor Despicable Me en The Minions, gaan helemaal los. De koelkast plunderen, metalfeestjes organiseren of de deeghaken van de keukenmachine gebruiken als massageapparaat; het is nog maar het begin.

Op straat 

Trouwe terriër Max lijkt aanvankelijk niet mee te gaan in het rebelse gedrag. Hij vindt zichzelf de gelukkigste hond van de stad, omdat hij zo’n bijzondere band heeft met zijn baasje Katie. “Wij samen tegen de wereld”, zo kwispelt hij in het rond.

Dit verandert wanneer Katie het in haar hoofd haalt om nog een hond uit het asiel te halen, de levensgrote bastaard Duke. Bang om weer afgedankt te worden ontstaat er een stevige concurrentiestrijd die uit de hand loopt. Max en Duke belanden op straat.

Bende huisdieren

In een duistere wijk komen ze in aanraking met een bende van afgedankte huisdieren. Snowball, een lief wit dwergkonijntje, is de bendeleider. Maar schijn bedriegt. Er gaan demonische krachten schuil in de pluizenbol. Samen met ondermeer een zwaar getatoeëerd varken wil hij een revolutie ontketenen tegen huisdiereigenaren.

Dan is er nog nuffig keeshondje Gidget met een roze strik en een oogje op Max, onnozele cavia Norman en slome kat Cloë. Dit gezelschap maakt de stad onveilig, gaat joyrijden, belaagt de chauffeurs van het dierenasielbusje en belandt in een bizarre achtervolgingsscène door de knakworstfabriek.

Vermakelijk

The Secret Life of Pets (of Huisdiergeheimen als Nederlandse versie) voltrekt zich in razend tempo en zit vol licht gestoorde maar creatieve scènes in knallende kleuren. Huisdiereneigenaren zullen regelmatig wegsmelten wanneer ze het gedrag van hun eigen hond of kat herkennen. Voor ieder wat wils dus.

Het einde is voorspelbaar maar daarom niet minder charmant. Alle huisdieren zijn net op tijd weer thuis om, met hun braafste blik en enthousiast kwispelend, het baasje weer welkom te heten. Vermakelijk hoor, dappere huisdieren op avontuur. 

Film: The Secret Life of Pets (2016), Verenigde Staten, 87 min. Regie: Yarrow Cheney en Chris Renaud. Met stemmen van o.a. Louis C.K., Eric Stonestreet en Kevin Hart. (Nederlandse versie: Fedja van Huêt, Frank Lammers en Jandino Asporaat).

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.